Jubileum: Ja Zuster Nee Zuster

In 2019 bestaan we 45 jaar en dat vieren we – zoals met elk lustrum – met iets extra’s. De keus is daarbij gevallen op de musical “Ja zuster, Nee zuster”, geschreven door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.   Die is gebaseerd op de waanzinnig populaire TV-serie met o.a Hetty Blok, Leen Jongewaard en vele anderen. Ook de liedjes werden ongelooflijk bekend en belandden stuk voor stuk hoog in de top-40 tot de nr 1 positie aan toe. En wie kent ze ook nu nog niet? “m’n opa”, “in een rijtuigie”, “de kat van ome Willem”, “Duiffies”, “Stroei-Voei” en nog veel meer.  Helaas is een groot deel van de opnames later verloren gegaan, al zijn de bewegende beelden van de liedjes en vele foto’s wel bewaard gebleven. Later is er nog een TV-film van gemaakt (met o.a Loes Luca en Paul de Leeuw).

Onze uitvoering wordt de musical-bewerking van Pieter van de Waterbeemd, die iets dichter bij het origineel blijft dan de TV-film.  

Het is voor ons een hele uitdaging. Niet alleen moeten we naast het verhaal een lading liedjes instuderen, maar in een musical hoort ook dans!  We zijn al aan het oefenen om de choreografie in praktijk om te zetten, want er komt zoveel extra’s op ons dak, dat we nu al aan het repeteren zijn geslagen. En al onze spelers doen mee (en nog gasten),  hetgeen ook betekent, dat we geen voorjaarsuitvoering kunnen geven. In het najaar plannen we drie voorstellingen (vrijdagavond 8 november en zaterdagmiddag en -avond 9 november). Reserveren kunt u hier.

Let wel: beide avonden zijn reeds uitverkocht! Alleen nog kaarten te reserveren voor zaterdagmiddag 9 november.

 

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van HSV hebben we een kindervoorstelling verzorgd in de jubileumtent van HSV. De foto’s staan hier.