Zusters in Zaken

Dat diverse kloosters in den lande te maken hebben met leegloop en daardoor moeite hebben de gebouwen rendabel te houden, is een bekend feit. Dat speelt ook in het toneelstuk “Zusters in Zaken” van Ton Davids, wat de toneelvereniging “De Opregte Amateur” op vrijdag 6 en zaterdag 7 april zal opvoeren in het theater van het gemeenschapshuis De Springbok in De Hoef.

Nog slechts vier zusters en één broeder resteren er in het grote klooster, prachtig gelegen op een heuvel in de grote heide. Financieel is dat niet meer vol te houden en dus heeft het bisdom tot maatregelen besloten. Maar die vallen bij de zusters verkeerd en geholpen door een projectontwikkelaar zinnen zij op een andere oplossing: zij gaan in zaken. Dat is dan wel weer tegen het zere been van de bisschop en dan is er ook nog de arme pastoor, die tussen beide groepen in in de verdrukking komt. Ziedaar de ingrediënten, waarmee de toeschouwers een avond lang plezier voorgeschoteld krijgen, wat zal leiden tot mee­smuilend lachen en natuurlijk het antwoord op de vraag hoe dit in hemelsnaam tot een goed einde kan komen.

De repetities zijn in volle gang, het decor wordt weer opgebouwd, alle vrijwilligers in de zaal, achter de bar en op voor het publiek onzichtbare plaatsen zijn geregeld en dat hele legertje mensen staat klaar om u in de week na Pasen te komen ontvangen.

Wilt u deze voorstelling bezoeken, dan raden wij u aan te reserveren. Dat kan via de websitewww.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 – 593291). Er is een storing geweest in het reserveringssysteem, maar die is opgelost. Mocht u echter gereserveerd hebben en geen bevestiging hebben ontvangen, raden wij u aan opnieuw te reserveren.

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 6 en zaterdag 7 april om 20:00 in de ‘Toni’-zaal van het gemeenschapshuis De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft de bar voldoende lang open om nog even lekker na te genieten samen met de spelers, familie, vrienden en bekenden.