‘Welkom in de Vinkenstraat’

We kennen in De Hoef natuurlijk al een Vinkenslag, maar er is nu ook een nieuwe straat gebouwd12794451_778183482315063_8658943591008103524_n genaamd de Vinkenstraat. Deze is gesitueerd op het podium van de Springbok, waar de toneelvereniging “De Opregte Amateur” op 8 en 9 april het door Rob van Vliet geschreven stuk “Welkom in de Vinkenstraat” voor het voetlicht zal brengen.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, voordat er een complete straat op slechts een paar meter toneel ontstond. Veel passen en meten, zaag- en timmerwerk is er verricht door Jan Pieterse en Hen Kandelaar, totdat zij hun werk konden besluiten met het ophangen van het straatnaambordje. Een heidense klus, waarbij het podium tot in de kleinste hoekjes is benut, maar nu staat er ook wat! Daarna kon Jerry Koeleman nog aan de gang om alle lampen te herschikken en in te regelen om de afzonderlijke huizen te kunnen belichten. Kortom, de technische jongens zijn er klaar voor. Nu de acteurs nog; zij zijn al maanden bezig de tekst, de gebaartjes, de typetjes zich eigen te maken en hebben inmiddels hun woningen in de Vinkenstraat betrokken.

In het verhaal lijkt alles aanvankelijk in pais en vree te verlopen, een stel nieuwe bewoners wordt door de bewonerscommissie van harte welkom geheten, maar donkere wolken pakken zich samen boven de gevels door het besluit van de woningbouwvereniging en het is maar de vraag of de bewoners daarvoor een oplossing kunnen vinden. Biedt een televisieuitzending wellicht een uitweg? Als toeschouwers kunt u in zes bedrijven mee(be)leven hoe een en ander zich ontwikkelt.
Als u mee wilt naar de Vinkenstraat raden wij u aan te reserveren, want om iedereen een goed zicht op het volledig benutte podium te kunnen geven, zijn de stoelen anders geplaatst en kunnen er daardoor wat minder in de zaal dan normaal. Reserveren kan via de website www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 – 593291). 

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 8 en zaterdag 9 april om
20:00 in het theater van het gemeenschapshuis De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft de bar voldoende lang open om nog even lekker na te genieten samen met de spelers, familie, vrienden en bekenden.