Succesvol bezoek uit het hiernamaals

Onze najaarsvoorstelling kende ouderwets volle zalen. Het lijkt erop dat de corona-dip in de toeschouwersaantallen afgelopen weekend werd overwonnen. Maar ook de roem van het stuk deed zijn werk: na de nagenoeg uitverkochte vrijdag liep de zaal ook de zaterdag vol, terwijl de reserveringen daarvoor toch een stuk minder waren. Of in de woorden van de 13-jarige Rayan na afloop: “dit was het beste stuk wat ik tot nu toe gezien heb”.

Het ronduit hilarische stuk bestond in feite uit twee verhaallijnen. Enerzijds  was het Willem (Winfried Achterberg), die een louche baantje had aangenomen om een lijk naar Polen te transporteren, maar omdat zijn auto pech kreeg, stalde hij de dode non maar even bij hem thuis. Anderzijds houdt de ongewassen Fenna (Anneke Hogenboom) een seance voor haar vriendin Gonda (Annet van der meer) om haar toekomst op het liefdespad te openbaren. Mede door toedoen van de buurman (Joey Bakker) mislukt de seance en als zij dan de dode non ontdekken, denken zij dat ze een geest hebben opgeroepen. Daar willen ze zich van ontdoen, waardoor Willem weer in de problemen komt. Dan is er nog een AIVD-inspecteur (Ronald Wieman) op zoek naar een criminele, maar hij valt voor de charme van de vrouw (Belinda Wahlen) die voor Willems broer Fred (Harry Bakker) de belasting invult en die op haar beurt valt voor de alcohol. Als dan de andere broer Hans (Peter van Kempen) als experiment het lijk onder stroom zet, blijkt de non springlevend te zijn en valt daarmee door de mand. Maar de seance en het gesol met de non (Monica Boone) levert veel hilarische momenten op, zeker als Freds vriendin (Ramona Pappot) met haar kennismaakt en denkt, dat de non een zwijggelofte heeft afgelegd. Daarmee is eigenlijk nog maar een fractie verteld van wat er allemaal op het toneel is gebeurd in het door Hans Schimmel geschreven en door Carl Slotboom vertaalde stuk. De regie (een debuut!) van dit spektakel was in handen van Ida Sietsma.

De Opregte Amateur is nog steeds in staat om een groot publiek te amuseren, maar is voor de toekomst nog wel op zoek naar nieuwe jonge spelers, vooral mannen. Interesse om deel te gaan uitmaken van dit gezelschap? Mail naar info@opregteamateur.nl

de foto’s zijn door gemaakt door Feline Lanooy.