Gestrand

De voorjaarsvoorstelling van 2023 Amateur is niet geschikt voor mensen met zwakke zenuwen. Het stuk “Gestrand”, geschreven door Mary Bakker-Schoon, staat te boek als een komische thriller. Het doet een aanslag op uw stressbestendigheid al staat het woordje komisch er ook niet voor niets. De voorstellingen zijn op 31 maart en 1 april – geen grap – in de Hoef.

Het is een stuk met een zeer toepasselijke titel. Het stond op de rol voor het voorjaar van 2020, maar Corona gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat “Gestrand” strandde. De repetities waren al in het laatste stadium, de posters waren al gedrukt (ik heb nu voor jaren kladpapier), de boekjes nog net niet, de attributen verzameld en toen bam, stop.

Na die periode hebben we de draad weer opgepakt, eerst nog met drie eenakters, maar daarna met avondvullende stukken. En “Gestrand”? Dat lag op de plank, maar omdat we dat toch een leuk stuk vonden en met een nieuw element (het staat te boek als een thriller) hebben we het van de plank gehaald en voor 2023 weer op de rol gezet en met voor het grootste deel dezelfde cast als toen.

Stelt u zich eens voor: u gaat met een stel vriendinnen naar een voorstelling in Eindhoven en omdat u ruimschoots op tijd vertrekt besluit u een toeristische route te nemen. Maar dan verdwaalt u en komt vast te zitten op een landweggetje. U gaat hulp halen bij het enige huis in de buurt en dan komt u erachter dat u dat beter niet had kunnen doen… Dat is het startpunt van deze thriller, een thriller, dat wil dus zeggen dat er hier en daar een aardige spanning wordt opgebouwd; daarom past hier dan ook een waarschuwing: niet geschikt voor heel kleine kinderen en zwangeren en hartpatiënten zitten op eigen risico in de zaal! Er kan gezorgd worden voor medische begeleiding, want dokter Zandstra is immers op het toneel aanwezig, dus als u wat ledematen kwijt wil… Gelukkig wordt er naast blokkerende hartspieren hier en daar ook wel weer een beroep gedaan op de lachspieren en ik  wil uw speciale aandacht vragen voor het slotakkoord.

Reserveren kan hier