De Ruige Ritselaar


 

De toneelvereniging uit de Hoef staat weer te trappelen om de nieuwe  voorstelling aan u te presenteren. Los van alle corona-beperkingen kunnen we er weer helemaal tegenaan. Dat doen we met een avondvullende klucht van Hub Fober in de Springbok in de Hoef. Let op: dat is aankomende vrijdag en zaterdag (20 en 21 mei) al.

 

Het stuk draagt de naam “De Ruige Ritselaar” en handelt over de gebeurtenissen in een pension, waar de twee eigenaren Coba en Karel aardig langs elkaar heen werken, wat de nodige problemen met zich mee brengt. Hun manier van oplossen zorgt echter voor nog meer problemen en als dan ook nog controleur (neutjes-)Willem langs komt, werken ze zich hoe langer hoe verder in de nesten. De gasten slaan op een gegeven moment ook op tilt, maar dankzij een ongeval van 25 jaar geleden komt er toch nog licht aan het eind van de tunnel. Alleen niet voor opa, die eet rustig door.

Het stuk is geschreven door Hub Fober en is een ouderwetse klucht met veel verwarring, verwisselingen en natuurlijk veel deuren! Het aardige van deze voorstelling is, dat het publiek soms allang door heeft hoe de vork in de steel zit, terwijl de personages op de planken nog volledig in het duister tasten. Fober heeft al aardig wat bijspelen en kluchten op zijn naam staan, maar is nieuw is voor de club uit de Hoef. Als dit stuk aanslaat, zullen er waarschijnlijk wel meer volgen.  

 

Wilt u deze voorstelling bezoeken, dan kunt u hier reserveren.

De voorstellingen vangen aan op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei om 20:00uur in de ‘Toni’-zaal van het gemeenschapshuis De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open van 19:00 tot 02:00 uur.